Race 4 Bo Bensdneijder Lay out

 

 Assen, 22 en 23 juni
De Molenaar Cup werd alleen op zaterdag 22 juni verreden. Dit betekende geen vrijetraining maar direct kwalificaties en races.
Q1: 4 (de tijden liggen allemaal binnen enkele tienden van elkaar)
Q2: 6
Startgrid: 6
Race 1: 7
Race 2: 5 
Daguitslag: 6
In kwalificatie 2 ging ik er nog heel hard af en had ik mijn elleboog welke ik vorig jaar gebroken had flink bezeerd. Er was geen discussie of ik wel of niet zou gaan rijden. Ik wilde koste wat het kost de race rijden dus snel een icepack erop gedaan en ingespoten en met een paracetamol mijn rust gepakt om zo toch aan de start te verschijnen bij race 1. Beide races uitgereden maar wel met flink wat pijn in de elleboog. Mariksa Grob (Motografie) heeft deze crash mooi weten vast te leggen. Ik heb me voorgenomen dat dit wel de laatste keer van dit seizoen is dat ik bodemonderzoek heb gedaan!

        

Zondag 23 juni heb ik toch nog ingeschreven met mijn eigen Honda NSF100 in de "Assen open klasse" dit om nog meer meters te maken, mijn tijd van gisteren te verbeteren en wedstrijdervaring op te doen. De eerste plaats ging naar een rijder op een veel snellere en grotere motor dit wisten we al van te voren omdat ik eigenlijk niet competatief genoeg was met een NSF100 in deze klasse maar geheel onverwachts had ik in beide races flinke strijd met nog een NSF100 en een Ovahle om de tweede plaats. Ik heb mijn tijd van zaterdag nog kunnen verbeteren en ben met een beker tevreden richting huis gegaan en voor mij was het belangrijk dat ik de winnaar van de dag ervoor heb verslagen.
Q1: 5
Race 1: 3e
Race 2: 2e 
Daguitslag: 2e